Vanille Gelato af sødmælk

5 portioner

Ingredienser

6Æggeblommer
6 dlSødmælk
200 gSukker
6Vanille stænger

Fremgangsmåde

Æggeblommerne piskes med halvdelen af sukkeret, til de er cremede og luftige.

Mælken hældes i en gryde sammen med den anden halvdel af sukkeret.

Vanillestængerne flækkes på langs, og kornene skrabes ud og puttes i mælken.

Mælkeblandingen bringes i kog sammen med vanillestænglerne, og koges ganske kort tid under omrøring.

Mælkeblandingen tages af varmen, og afkøler nogle få minutter.

Fjern vanillestænglerne fra mælken.

Mælken hældes langsomt i æggemassen under omrøring, hvorved massen bliver tykkere.

Blandingen afkøles, hvorefter den indfryses på ismaskine.

Hvis ismassen ikke er jævn efter tilsættelse af den varme mælk, kan den hældes gennem en sigte, når den hældes i ismaskinen.




Find de bedste is-opskrifter online hos ismaskinen.dk - Husk at det er is-sæson hele året!