Skovbærsorbet med honning

4 portioner

Ingredienser

3Æggehvider
125 gAkacie-honning
30 gFlormelis
½Citron
300 gSkovbær
1 dlVand

Fremgangsmåde

Vand og honning bringes i kog i en kasserolle. Bær og citronsaft tilsættes, og småkoger i ca. 30 minutter uden låg.

Blandingen hældes gennem en sigte ned i en skål - brug en ske til at presse bærrene i sigten, så kun lille mængde næsten tør masse bliver tilbage.

Skålen med bær-saft afkøles til køleskabstemperatur.

Æggehviderne piskes til skum. Flormelis tilsættes, og hviderne piskes nu grundigt til de er helt stivnede og seje.

Vend bærsaften i, bland grundigt.

Røres/indfryses ca. 40 minutter i ismaskine, og fryses yderligere mindst 2 timer i fryser.

Laves i god tid, da bær-saften skal afkøles inden tilberedningen, og isen skal fryses yderligere.




Find de bedste is-opskrifter online hos ismaskinen.dk - Husk at det er is-sæson hele året!