Ribs- og solbær-is 

4 portioner

Ingredienser

200 gRibs
100 gSolbær
190 gFlormelis
2 dlVand
2 dlLetmælk
2 spskCitronsaft
2Æggeblommer

Fremgangsmåde

Bærrene hældes i en kasserolle med vand og 120 g sukker (ikke det hele!) og småkoger i ca. 30 minutter uden låg.

Blandingen hældes gennem en sigte ned i en skål - brug en ske til at presse bærrene i sigten, så kun lille mængde tyk bær-masse bliver tilbage i sigten.

Skålen med bær-saft afkøles til køleskabstemperatur.

Æggeblommerne piskes grundigt med resten af sukkeret, til massen er tyk og skummende. Herefter tilsættes mælken lidt ad gangen, medens der piskes. Rør bærsaften i, bland grundigt.

Røres/indfryses ca. 45 minutter, og skal herefter i fryseren for at blive helt fast.

Isen skal laves i god tid: Saften skal nå at afkøle helt, og isen skal i fryseren et par timer for at få den rette konsistens.




Find de bedste is-opskrifter online hos ismaskinen.dk - Husk at det er is-sæson hele året!