ismaskinen - opskrifter til is på ismaskine

Vælg en is-type i menuen nedenfor, for at se opskrifterne.

Sorbet  
Flødeis  
Yoghurtis  
Gelato  

Brugernes opskrifter  

Om Is-typer
Om Ismaskiner
Om ismaskinen.dk

Istyper

Der er mange måder at inddele istyper på: Baseret på ingredienser, fremstillingsmetode, oprindelse osv. De fleste er dog enige om, at de primære typer af spise-is er:

Sorbet
En vandig is, ofte gjort luftig ved hjælp af piskede æggehvider.

Flødeis
Is baseret på fløde. De inddeles ofte i parfait, der er fremstillet af kolde ingredienser og som regel gjort luftige med flødeskum, og cremeis, hvor flødeblandingen opvarmes ved tilberedningen.

Yoghurtis
Relativ simpel is med god syrlig smag, baseret på yoghurt.

Gelato
Har i tilberedning meget tilfælles med cremeis, men har lavere fedtindhold, da den baseres udelukkende på mælk.

Nogle vil synes at Yoghurtis er et modefænomen mere end en istype, og at Gelato blot er en cremeis, hvor fløden er erstattet af mælk. Det er egentlig ikke så vigtig, når blot du ved at ovennævnte inddeling er den, vi bruger her på siden, og det er i disse hovedgrupper du finder vores opskrifter.

Opskrift-samlingen vokser ved brugernes hjælp, så har du selv en god opskrift på en isdessert, hvad enten det er sorbet, flødeis, yoghurt-is, gelato eller andet, er du meget velkommen til dele den her.