ismaskinen - opskrifter til is på ismaskine

Vælg en is-type i menuen nedenfor, for at se opskrifterne.

Sorbet  
Flødeis  
Yoghurtis  
Gelato  

Brugernes opskrifter  

Om Is-typer
Om Ismaskiner
Om ismaskinen.dk

Ismaskiner

Grundlæggende findes to typer af ismaskiner - de billige, der er baseret på at skål eller køleelement fryses i en almindelig fryser inden brug, og de dyre, der har indbygget kompressor på samme måde som en fryser, og derfor klarer hele indfrysningen selv.

Maskiner med køleelement

Maskiner af denne type fås i størrelser fra 0,8 liter til knap 2 liter. De fungerer ved at et køleelement, eller hele røreskålen, dybfryses i en almindelig fryser før brug. Når isen skal laves, sørger ismaskinen for omrøring, mens skål eller køleelement sørger for at is-massen fryses. Efter een omgang is skal skålen eller køleelementet fryses ned igen, og er først klar til brug igen dagen efter. Ismaskiner af denne type fremstilles af blandt andre Krups og Philips, og fås i hvidevareforretninger og stormagasiner fra ca. 250 til 800 kr.

For denne type maskine er indfrysningsevnen vigtig, og et stort køleelement eller hele skålen som køleelement, er bedst. Størrelser over 1,2 liter er sjældent en fordel, da maskinen får svært ved at fryse isen godt nok. En god maskine skal have en kraftig motor, og ikke støje for meget.

Maskiner med egen kompressor

Ismaskiner med indbygget kompressor fryser selv isen. Det er selvfølgelig en stor fordel, da de altid er klar, og nemt kan køre flere slags is efter hinanden. En maskine af denne type er logisk nok væsentligt dyrere end de førstnævnte, startende ved ca. 2000 kr. Af mærker kan fremhæves Gaggia, DeLonghi, Nemox og Cuisinart. De købes nemmest på nettet hos f.eks. KitchenOne eller gelateria.dk.

Hvis du laver is lidt oftere, og kan lide at prøve forskellige opskrifter eller servere mere end en slags is ad gangen, anbefaler vi klart at du køber en maskine med kompressor. Ismaskinen.dk anbefaler Delonghi ICK6000 fra gelateria.dk. Maskinen er robust, effektiv og fra en anerkendt producent, og gelateria har helt fra starten bevist at de mestrer kundeservice og hurtig levering.